Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur importerar jag en SIE-fil med bokslutsverifikationer?

Jag har fått en SIE-fil från min revisor med bokslutsverifikationer. Hur gör jag för att importera den?

Visa bästa svaret

Kommentarer

• Hej!

Om SIE-filen endast innehåller bokslutsverifikationer gör du så här: Arkiv - Importera...- leta fram din sparade SIE-fil och markera den - Klicka Välj. SIE-filen öppnas i ett förhandsgranskningsfönster där du kan se filens innehåll. Klicka på pilen vid Företagsnamnet så expanderas innehållet, klicka sen på pilen vid Räkenskapsår och sen vidare på Räkenskapsåret (t.ex. 2014-01-01--2014-12-31) och sen Verifikationer. Markera de bokslutsverifikationer som du vill importera, högerklicka och välj Importera valda verifikationer...

Om SIE-filen innehåller hela årets verifikationer plus bokslutsverifikationer gör du så här:Arkiv - Importera...- leta fram din sparade SIE-fil och markera den - Klicka Välj. SIE-filen öppnas i ett förhandsgranskningsfönster där du kan se filens innehåll. Klicka på pilen vid Företagsnamnet så expanderas innehållet, klicka sen på pilen vid Räkenskapsår och sen vidare på Räkenskapsåret (t.ex. 2014-01-01--201-12-31). Högerklicka på räkenskapsåret och välj Importera valda räkenskapsår...

Trevlig helg!

Bästa svaret
  • Jag har en Mac-dator. BL-ekonomi bokföringsprogrammet ser inte SIE-filen som redovisningsbyrån har skickat tillbaka till mig efter att ha gjort bokslutet åt mig trots att jag följer anvisningen enligt ovan. När jag ska välja fil efter att ha tryckt på importera utifrån Arkiv syns ingen fil på desktop där jag har sparat SIE-filen. Det gäller bokföringsår 2021.

Tacksam för hjälp

Mvh

Jutta Sanyang
    Jutta Sanyang
  • Då behöver du nog ringa in till oss så vi får se hur det ser ut.

0650-541405

Med vänlig hälsning
    Martin Teknisk support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.